01
14
2011
--

Játékelemzés: Age of Empires - Rise of Rome

 Ugye mindenki gondolt rá, hogy egyszer híres hadvezér lesz, és a gonoszok ellen fog küzdeni? Én igen... Aki szereti a stratégiai játékokat, annak ez nem lesz meglepetés. Ugyanis ma az Age of Empires: Rise of Rome kerül boncasztalra. Ki ne akarna Roma felemelkedésében résztvenni... Vágjunk is bele.

 

A játék röviden arról szól, hogy egészen az Őskortól kell birodalmunkat fejleszteni a csúcsig,
 ahol mindenfajta fegyvert, katonát, hajót bevethetünk, hogy az ellenség hatalmát megtörjük, majd a sírba küldjük őket. 
 
Ez a játék 1998 októberében jelent meg, és ahhoz képest egy nagyon szép grafikát kapunk, am
ihez páratlan játékélmény is párosul. A készítők arra is figyeltek, hogy árnyékozást rakjanak a játékba. Lehet látni, ahogyan a szél fújja a vizet, és a madarak árnyéka is megfelelt. Grafikailag tehát átment a teszten.
 
Játékélményileg semmi baja a játéknak. Minden nép valami másban tűnik ki, mint versenytársaik, ami szerintem nagyon is jó. Különböző népek közül lehet választani, és mindegyiknek más a stílusa. Vannak gyengébb, de vannak piszkosul erős ellenfelek is. Tudsz szövetkezni más népekkel, ami előbbre segíthet téged a győzelem rögös útján. 
 

A játékot nagyon egyszerű kezelni, ugyanis nincs másra szükséged, csak egy egérre. Építeni is egérrel kell, embereket mozgatni, hajókat mozgatni, mindent az egérrel kezelsz, ami abban is jó, hogy gombleírás nélkül megtalálod mi hol van. 
 
 
 
 
Mostviszont jöjjön szerény véleményemből pár sor. Nekem tetszett a játék sok okból, ugyanis én kisgyermek korom óta rajongok az építkezős, fejlesztős játékokért. Napjainkban építős játék nagyon-nagyon kevés kerül a piacra. Manapság az FPS, és az Online játékok a nyerőek. De, hogy ne kalandozzunk el, beszélek a hadseregről.
A játékban többféle seregeket állíthatunk fel. Szárazföldi egységek közé soroljuk például a páncéloskatonákat, katapultokat, papokat, íjászokat. Ők felelnek a birodalom szárazföldi védelméért. Ilyeneket képezhetünk a megfelelő bázison, ami nemjelent gondot azoknak, akik tudnak angolul. Képezhetünk ezen felül tengeri csapatokat is. Ilyen a transzporthajó, aki a csapatainkat szállítja két sziget közt. Érdemes az ilyen hajókkal kiséretet küldeni, egykét csatahajót például. Csatahajók közül is két fajta van. A ballisztás, illetve a katapultos. A ballisztás gyorsabb, de gyengébb, a katapultos lassú, de erős. Házaknál a birodalom központjában áll a Town Centre, ugyanis innen képezhetjük a munkásokat. Gondoskodnunk kell arról is, hogy megfelelő számű lakóház álljon rendelkezésre a munkásoknak, katonáknak, ugyanis ha nincs, akkor nem képezhetünk tovább. Munkásainknak különböző feladatokat adhatunk, ilyen például a halászat, vadászat, kő/arany fejtés, favágás, illetve az építés. Szóval nem unatkoznak. Ők is képesek megvédeni szeretett otthonukat, de nagyon kevés az esélye, hogy valakit megöljenek. A legjobb harci egység a lovasság, ugyanis gyorsak, és viszonylag erősek is, főleg csoportban. Ostromláshoz ajánlanám a kővetőgépek csoportos bevetését, ugyanis ők hamar megingatják az ellenséget. Ha szigetet ostromlunk érdemes először a partot megsemmisíteni hajók segítségével. Ezek után jöhet a pusztítás. A játékban van kereskedő lehetőség is, ugyanis hajókat küldhetünk a szövetséges kikötőkbe, hogy kereskedjenek. A játékban lehet őrtonyokat is telepíteni, amik a parti védelmet segítik elő. 
 
Köszönöm hogy elolvastátok, további szép napot!
Írta: MrMiller0909 | Tags:
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://menmiandmiller.blog.hu/api/trackback/id/tr362583797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)