12
27
2010
--

Játékelemzés: Space Rangers

 Amikor először játszottam a játékkal, le voltam nyűgözve, hogy milyen részletes és eseményben gazdag az univerzum. Ez a játék nem más, mint a Space Rangers.

 
A játékot az New Game Software fejlesztette, és a 1C Company adta ki. 2004-es a játék, és világszerte nagyon népszerű lett. Megjelent egy utódja, a Space Rangers 2, ahol tovább folytathatjuk amúgy sem unalmas tevékenységünket. De, hogy ne szaladjunk előre, nézzük meg, hogy a legelső Rangersbe mit fektettek a fejlesztők.
 
Grafikailag nincs vele baj. A csillagok, a bolygók, az űrhajók nagyon szépen megvannak csinálva. Igazából az tetszett, hogy minden fajnak más a bolygóskinje, és az ember nem talál két egyforma bolygót a játékba. Igen, jól olvastátok, vannak benne különböző fajok. A peleng faj, egy érdekes, sunyi kis nép, aki előszeretettel csempészik illegális cuccokat más fajokhoz. A maloq faj egy nagy, erős faj, akik megvetik a Kereskedőket, és ki akarják pusztítani őket. A fayean faj egy békés természetű faj, de ha kell, ők is tudnak írtani ezerrel. A gall faj a tudományok, és az elektronika királyai. Minden jó cucc náluk található meg legelőször. Az embereket úgyhiszem nem kell bemutatnom. Egyszóval a fajokat is nagyon szépen meganimálták, és ötletesek is lettek. 
 
Zeneileg is tökéletes lett. Amikor a hipertérbe vagy, egyszerűen a zene nem is lehetne más. A készítők nagyon eltalálták a bolygók, és a hipertér zenéjét. Bolygókon is, nagyon szuper lett a zene, illeszkedik a fajok stílusához. Maloqoknál kemény zene van, ugyanis ez illik hozzájuk. 
 
Irányíthatóságilag is a toppon van. Ugyanis egérrel, és billentyűzettel is lehet irányítani, de ha valakinek nincs billentyűzete, semmi baj. Ugyanis magában egérrel is irányítható ez a játék. Végülis egyszerű rájönni a technikájára.
 
Majd jöjjön a játékban található ellenségekről egykis beszámoló. Ugyebár egy játékból sem hiányozhatnak a rosszfiúk. Itt is vannak. Ők a Kalózok, akiknek céljuk, hogy az ártatlanul szállító kereskedő, diplomata, utasszállító hajókat kirabolják. Ha nem fizetnek elég pénzt, felrobbantják a hajójukat. Majd az igazi ellenség, a Klissan. Aki nem játszott a játékkal, az most nagyot nézhet, hogy mivan. A klissan egy leigázó nép, aminek egyetlen feladata, hogy az egész galaxist leigázza, és uralma alá vegye. Ők mindig is fejlettebbek lesznek nálunk, ugyanis ez nehezíti meg a játékot legfőképpen. A játék célja, hogy a Klissan fővezérrel, a Machpella-val beszéljünk egy készüléken keresztül. Erre a készülékre játék kezdését követően, van 30 év. Ezt lehet csökkenteni, ha Klissan hajókat semmisítünk meg, és a darabok közül felszedjük az értékeket, majd leadjuk a helyi kutatóállomáson, ahol örömmel fogják majd fogadni. Ugyancsak a Klissanokból lehet felszedni az un. Protoplazmát, amit az Űrvadász központban tudsz leadni, és ezzel növelheted a helyezésedet a ranglistán. Ugyancsak a Klissanok és a Kalózok kilövésével növelheted rangodat a játékban. Minnél többet lősz ki, annál nagyobb lesz a rangod, előléptetést a Katonai támaszpontoknál kaphatsz. A rangok sorrendben: Újonc, Kadét, Pilóta, Szárnysegéd, stb. Minél nagyobb a rangod, annál jobban megbecsülnek téged. 
 
Érdekességképpen kiemelném azt, hogy lehet a Pilótának pontot osztani, ha megvan elég protoplazmapont. Ezek a következők: Találati pontosság, Manőverezés, Kereskedelmi tapasztalatok, Vonzerő. Minél magasabb a Vonzerőd, annál több űrhajót fogadhatsz fel, hogy egy csekély összegért neked dolgozzanak. Kereskedelmi tapasztalat azért is fontos, mert ezzel akár 50%-al alacsonyabban szerezheted be a fegyver, pajzs, űrhajó, stb. Manőverezés a harcnál fontos, ugyanis így, akár 50%-al csökkentheted a bekapott találatok által okozott sérülést. Találati pontossággal viszont 50%-al nagyobb sérülést okozhatsz más hajóknak, ami azért is fontos, mert gyorsabban ki tudod lőni, mint ő téged. A játékban különböző hajótípusok vannak. Űrvadász hajók, Kalóz, Harci, Utasszállító, Teherkompok, Diplomata. Ezekről írnék is pár sorban. Űrvadász hajók azok, amiket mi tudunk a bolygókon vásárolni magunknak. Kalózhajók, amiket a gép irányít és általában össze-vissza rabolnak. Harci hajókról viszont még nem írtam. Minden bolygó kormányának van egy, vagy legalább kettő harci hajója. Ezeket akkor küldi ki, ha Klissan vagy nemkívánatos személy érkezik a térbe. Az utasszállítók bolygókról, bolygóra járnak, közbe csempésznek is rendesen. Teherkompok viszont csak csempésznek, és néha hasznos tanácsokkal is ellátnak bennünket. A diplomata hajók feladata, hogy a bolygók közti vitát békésen intézzék el. 
 
Jó tudni a játékról, hogy Magyar nyelven jelent meg hazánkban, és magyar kézikönyvvel rendelkezik. Sajnos az utódjáról mindez nem mondható el. Ugyanis Angol nyelvű lett, és csak a kézikönyv magyar hozzá.
 
Ami szerintem jó: - Kiváló grafika 
                          - Magyar nyelven, magyar kézikönyvel jelent meg.
                          - Nem lehet játék közben unatkozni
 
Ami kevésbé jó:  - Egy menűpont nem működik (kidob a windowsba)
                         - Nincs befejező történet
                         
Egyszóval a játék jobb, mint ahogy az ember várta volna. Nekem nagyon tetszik, és aki még nem próbálta volna ki, annak ajánlom, hogy próbálja ki, mert megéri. Köszönöm a figyelmet!
Írta: MrMiller0909 | Tags:
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://menmiandmiller.blog.hu/api/trackback/id/tr802542617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)