01
02
2011
--

Robin Hood - The Legend of Sherwood vélemény

Üdvözlök mindenkit! 

 Ma egy olyan játékról fogok írni, amivel régen is szerettem játszani és most sem okozott csalódást. Ez a játék a Robin Hood: The Legend of Sherwood. Ez egy jó játék, öröm volt újra kijátszani. Persze ennek a játéknak is vannak hibái, mint az összes többinek. Mondjuk nem túl eget rengető hibák, de vannak, de erről később bővebben. A játék kinézete és kicsit a játékmenet is hasonlít a Commandos-hoz, de nem vészes. Először beszélnék inkább a játékmenetről, mint, hogy egyből a hibákkal kezdjem.

 

A játékmenet kicsit döntött felülnézetes stratégiai. Minő meglepetés hogy Robin Hood a főszereplőnk. Robin Hood a szegények megmentője és jótevője. Persze nem csak őt fogjuk irányítani, hanem segítő társait is. Akiket vagy összeszedünk, felkutatunk vagy ők csatlakoznak kalandunkhoz.  Természetesen, híres karakterek is vannak a játékban, mint pl. Little John vagy Tuck barát vagy esetleg Maid Marian, Robin szerelme. De vannak kitalált szereplők is, akikből elég sok fok csatlakozni hozzánk a játék során. Eleinte elég szegényes gárda áll rendelkezésünkre ám a játék végére tele lesz velük Sherwood. Kicsit elkalandoztam. Visszatérve a játékmenetre. Maximum 5 ember vehet részt egy küldetésen. Sokszor meg vannak adva feltételek, hogy egy bizonyos karakternek szerepelni kell vagy esetleg tulajdonságok, amivel egy karakter rendelkezik. Az is jó, hogy nem muszáj 5 vagy 4 emberrel menni, hanem ha kihívást akarsz, mehetsz pl. csak 2 vagy akár 1 emberrel küldetésezni. Ez nincs megszabva, ami szerintem pozitívum.  És nem csak olyan küldetések vannak, hogy várakban és környékén kell harcolni, hanem lehet rabolni is. Küldetések között útonállók lehetünk, hogy pénzt szerezzünk. Ezek is tetszettek. A játék elején elég buli volt rabolgatni és keresztbetenni az embereknek, de ez a játék vége fele, amikor csak azért csináljuk, hogy végre csinálhassuk a fő történetszálat, akkor már unalmassá válnak. De a fő történetszáli küldetések elég változatosak, hűek a történethez és izgalmasak. Igen, hűek a történethez, mivel kipróbálhatjuk, az íjászversenyt, megküzdhetünk a sheriffel vagy megakadályozhatjuk Maid Marian esküvőjét. A rejtekhelyünkön, Sherwood-ban embereinket különböző feladatokra küldhetjük pl. íj készítés vagy harci gyakorlat.

Az irányítás nagyon egyszerű. A játékot csak egér használattal is végig lehet vinni, nincs gyorsbillentyűk vagy egyéb más kombinációk sokasága. Harcnál is egeret használunk, különböző ütéseket vihetünk végbe, de egy idő után csak vad egérkattingatássá válnak a harcok. De semmi bonyolult.

A grafika egész jó. A játék ugyebár 2002-es (nem mai gyerek) de attól függetlenül szép grafikája van, nekem kifejezetten tetszett. Főleg a környezet és a táj, a kastélyok kidolgozott, szép grafika. Láthatjuk a karaktereket beszélni is párbeszédeknél, ami elég jól meg lett csinálva. De a képet nem lehet forgatni amit hiányoltam mert sokszor jól jött volna, és mégis, legalább betekinthettünk volna néhány hely mögé ahova így nem lehett, mondjuk a fejlesztők így olcsóbban megúszták. Lehet közelíteni a játékban vagy távolítani, de közelíteni nem érdemes, mert nagyon pixeles lesz az egész. Ezt jobban is megoldhatták volna. De ettől eltekintve, ha nem akarunk Robin háta mögül játszani, akkor szép a grafika.

A hangok is nagyon el lettek találva. A háttérzene, a cselekvéshez igazodik, ami jó hangulatot ad. És a szinkron, valami nagyon jó lett! Nekem nagyon tetszett, hogy hallgathatjuk, a részeg vagy unalmában almát dobáló katonák dalolászását, vagy a susmorgásukat, beszélgetésüket. Ha észrevesznek, akkor is élethűen, vagy viccesen reagálnak, és a jelentést a feljebbvalójuknak is meghallgathatjuk. Egy szóval nagyon jó munkát végeztek.

Ami még tetszett az a riadó. Ha meglátnak vagy hallanak minket nem tovább állnak, hanem nekünk támadnak vagy sietnek a társaikhoz, feljebbvalóikhoz riadóztatni. De ha időközben eltűnünk a helyszínről, ők akkor sem adják fel, ami különösen tetszett. Percekig keresnek, fel alá szinte minden követ megmozgatnak, hogy megtaláljanak minket, és egész szép létszám összegyűlhet a keresésünkre, és ha észrevesznek, akkor nekünk rontanak, és ekkor már nehéz lerázni őket.

Mondjuk az nem tetszett, hogy sokszor amikor lopakodnunk kellene akkor célszerűbb leölni az egész helyörséget, ami szerintem elég irreális.

Végül, annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy egy jó játék, kis hibákkal, amik nem akadályozzák a játékmenetet, és ha nem keressük nem is találjuk meg. Mondjuk az átvezető videók kicsit hiányoztak, mert azok nincsenek. Én szeretem ezt a játékot, ha nem is kedvenc időnként szívesen előveszem kijátszani, mert, megéri. 

 

Írta: Menmi666 | Tags:
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://menmiandmiller.blog.hu/api/trackback/id/tr92555455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)